Україна вирішила передати в концесію всі обласні служби автодоріг в країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна вирішила передати в концесію всі обласні служби автодоріг в країні

Казна та Політика
972
Україна планує передати в концесію всі обласні підрозділи (служби автодоріг) Державного агентства автомобільних доріг “Укравтодор”.
Про це свідчить перелік об’єктів держвласності, які рекомендовані до передачі в концесію, розміщений на сайті Мінекономрозвитку.
Крім того, згідно з іншим списком, приватизувати з автодорожньої галузі до 2020 року планується проектний інститут “Укрдіпродор”, “Укрдорзв’язок”, інститут ім. Шульгіна, Центр науково-технічного супроводу дорожніх робіт та сертифікації дорожньої продукції, інститут з проектування мостів, ДП “Укрголовмостекспертиза” та інші об’єкти.
Нагадаємо, “Укравтодор” як державне відомство реалізує свою політику на місцях через служби автодоріг. Крім того, в його сферу управління входить ПАТ “Державна акціонерна компанія (ДАК) “Автомобільні дороги України”, яка безпосередньо виконує роботи з експлуатаційного утримання доріг загального користування, а також ремонтує їх. Компанія має дочірні підприємства у всіх областях України.
“Укравтодор” у вересні 2015 року оприлюднив наказ про ліквідацію ДАК, раніше Кабмін ухвалив відповідне рішення. Однак через рік в уряді передумали і процедуру ліквідації ДАК призупинили. Вся справа в тому, що ринку дорожньої експлуатації в країні як такого немає, немає кому конкурувати, тому діяльність ДАК з утримання доріг ще затребувана.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас