Китай продовжує підвищувати ціни на бензин і дизпальне — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай продовжує підвищувати ціни на бензин і дизпальне

Енергетика
514
Китай в шостий раз з початку поточного року підняв роздрібні ціни на бензин і дизельне пальне в зв’язку з підвищенням вартості нафти на світових ринках, повідомив Державний комітет у справах розвитку і реформ (ДКРР) країни.
Вартість тонни бензину була збільшена на 170 юанів ($ 26,8) і дизпальног – на 165 юанів. Це четверте поспіль підвищення цін, зазначає агентство “Синьхуа”.
Коливання цін на нафтопродукти на міжнародному ринку пов’язане з рішенням США про вихід із всесторонньої угоди з Іраном щодо ядерної програми, йдеться в повідомленні ДКРР.
КНР переглядає вартість нафтопродуктів на внутрішньому ринку кожні 10 робочих днів, з огляду на тенденції зростання або зниження цін на нафту на глобальному ринку. Вартість автомобільного пального змінюється, якщо амплітуда коливання нафтових котирувань в світі перевищує 50 юанів за тонну.
ДКРР вимагає від трьох провідних нафтових компаній країни – PetroChina, Sinopec і CNOOC – належним чином організувати виробництво і транспортування нафтопродуктів, гарантувати стабільність ринкових поставок і суворе дотримання державної цінової політики.
Комітет зараз ретельно стежить за роботою механізму ціноутворення, а також має намір відповідно до змін ситуації на зовнішньому і внутрішньому ринках нафти удосконалювати його.
Китай в 2017 році шість разів знижував і одинадцять разів збільшував ціни на автомобільне пальне.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас