Китайці готові купити португальську EDP за 9,07 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці готові купити португальську EDP за 9,07 млрд євро

Фондовий ринок
312
Китайська державна Three Gorges Corp. (CTG) готова придбати найбільшу португальську компанію Energias de Portugal SA (EDP), яка займається виробництвом і розподілом електроенергії, а також купівлею і збутом природного газу.
Як повідомляється в прес-релізі CTG, вона зробила пропозицію про купівлю EDP за 9,07 млрд євро. В угоду не входить 23%-ний пакет акцій EDP, який вже належить китайській компанії.
CTG пропонує по 3,26 євро грошовими коштами за кожну акцію EDP, що що не належить їй, а це всього на 5% вище за котирування акцій португальської компанії на закриття ринку в п’ятницю. Однак щодо середньозваженої ціни паперів EDP за останні півроку премія становить 17,9%.
CTG придбала міноритарний пакет акцій EDP в 2011 році.
EDP ​​крім Португалії працює в ряді інших країн Європи (Іспанія, Франція, Італія і Великобританія), а також в Бразилії, Мексиці і США. Операційний прибуток компанії склав близько 1,1 млрд євро, з яких приблизно 40% припадає на альтернативну енергетику.

Довідка Finance.ua:

  • CTG була утворена в 1993 році для будівництва і управління гідроелектростанцією “Санься” (“Три ущелини”) на річці Янцзи – найбільшої ГЕС у світі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас