У Roshen розповіли про новий поворот у суді щодо фабрики в Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Roshen розповіли про новий поворот у суді щодо фабрики в Росії

Фондовий ринок
3254
Липецька кондитерська фабрика Roshen в арбітражному суді заявила відвід експертам.
Про це повідомила прес-служба української кондитерської корпорації.
Roshen нагадує, що в рамках розгляду справи про визнання незаконним рішення російської податкової служби (МІФНС) щодо найбільших платників податків по Липецькій області за результатами перевірки Липецької кондитерської фабрики “Рошен” за 2010-2012 роки, ухвалою Арбітражного суду Липецької області була призначена судова експертиза, проведення якої було доручено експертам, запропонованим податковим органом.
При цьому російське законодавство передбачає виключення впливу на експертів: експерт не вправі вступати в особисті контакти з учасниками процесу, повідомляти комусь про результати судової експертизи, за винятком органу або особи, яка її призначила.
“Однак МІФНС і експерт Товариства професійних експертів та оцінювачів Р. В. Шедловський знехтували цими правилами: держподатінспектор А. І. Котюков домовлявся з експертом Р. В. Шедловським про зустрічі в податковій інспекції з метою “підчистки результатів”. Подібні недобросовісні дії спрямовані не тільки проти платника податків, але і проти правосуддя”, – підкреслили в Roshen.
Виходячи з цього, Липецька фабрика заявила відвід експертам. В даний час з метою додаткового підтвердження вказаних обставин суд розглядає клопотання платника податків. Здійснено допит керівника податкового органу Д. Є. Свиридова, а також спеціаліста УВС по Липецькій області. Держподатінспектор Котюков А. І. в суд двічі не з’явився.
“Корпорація Рошен продовжить відстоювання своїх прав усіма законними способами в рамках чинного законодавства”, – зазначили в компанії.

Довідка Finance.ua

  • У січні 2017 року корпорація Roshen з економічних і політичних причин закрила фабрику в російському Липецьку.
  • 1 квітня на фабриці було повністю зупинено все виробництво, технологічні лінії законсервовані, а в травні планувалося законсервувати системи холодо- та теплопостачання.
  • 28 квітня Roshen заявила про арешт майна Липецької кондитерської фабрики Roshen загальною вартістю 2 млрд рублів. А в червні корпорація Roshen завершила процес консервації Липецької кондитерської фабрики.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас