Ще в одній країні готуються до переходу на євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ще в одній країні готуються до переходу на євро

Світ
4048
У Хорватії готові запустити процес введення євро замість куни, яка в даний момент використовується в країні. Про це повідомив голова уряду Хорватії Андрій Пленкович, пише Hina.
Пленкович зазначив, що впевнений на всі сто, що країна готова до запуску переходу. Крім цього, він підкреслив, що цей крок принесе Хорватії численні довгострокові переваги від використання євро як національної валюти, а сам перехід з куни на євро має бути відносно дешевим і швидким.
Основною проблемою країни перед переходом на євро стане скорочення державного боргу, який трохи перевищує 80% ВВП. Варто відзначити, що Хорватія стала членом Євросоюзу 1 липня 2013 року і на сьогоднішній день залишається однією з восьми країн ЄС, які користуються власною національною валютою.
Нагадаємо, в квітні минулого року ЄС виділив Україні другий транш макрофінансової допомоги в розмірі 600 млн євро. ЄС надавав Україні макрофінансову допомогу строком на 2,5 року – термін дії допомоги закінчився 4 січня 2018 року.
Після виділення другого траншу загальна сума позик від ЄС, що надійшли в Україну, склала 2,81 млрд євро з початку 2014 року.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас