Драгі виступив за єдиний бюджетний фонд єврозони для протистояння кризам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Драгі виступив за єдиний бюджетний фонд єврозони для протистояння кризам

Світ
277
Президент Європейського центрального банку (ЄЦБ) Маріо Драгі підкреслив важливість створення в єврозоні фонду, який дозволив би державам регіону протистояти майбутнім кризам.
“Нам потрібен додатковий бюджетний інструмент, щоб зберігати взаємодію у разі великих шоків без необхідності перевантаження монетарної політики”, – заявив він, виступаючи на заході у Флоренції.
“Метою створення цього фонду буде забезпечення додаткового рівня стабілізації, який посилить довіру до проведеної державами єврозони політики”, – цитує М. Драгі агентство Bloomberg.
Європейські лідери давно визнали, що єврозоні необхідний якийсь спільний бюджетний механізм для посилення єдності в економічній та монетарній політиці, однак прогресу в плані створення такого механізму не спостерігається.
Заходи посилення європейських фінінститутів, зокрема, створення єдиної європейської системи страхування банківських вкладів, будуть обговорюватися на саміті ЄС, який відбудеться в червні. Експерти, однак, вважають, що на цьому саміті європейські лідери не зможуть узгодити основну частину реформ, пропонованих президентом Франції Еммануелем Макроном, в тому числі і створення єдиної системи страхування вкладів.
М. Драгі в п’ятницю підтримав заклики Парижа посилити економічну і кредитно-грошову інтеграцію в єврозоні, зазначивши, що за правильних умов поділ і скорочення ризиків можуть бути взаємодоповнюючими.
Розбіжності у думках між ФРН і Францією гальмують реалізацію реформ, оскільки Берлін противиться деяким ідеям, побоюючись, що Німеччині доведеться нести основне навантаження при компенсації втрат інших держав єврозони.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас