Nike подала до суду на Puma через крадіжку технології виготовлення кросівок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nike подала до суду на Puma через крадіжку технології виготовлення кросівок

Фондовий ринок
1157
Американська компанія Nike подала до суду на німецьку компанію Puma за незаконне використання технологій створення взуття. Про це повідомляє Forbes.
У Nike стверджують, що Puma порушила принципи “вільної інновації” і використовувала запатентовані технології без дозволу. Зокрема, мова йде про схожість технологій пошиття тканини Nike Flyknit і Puma IGNITE Proknit, а також технологій з виробництва підошви Nike Air Sole і Puma Jamming. Також американці висунули претензії проти використання технологій IGNITE Speed Netfit і Mostro Bubble Knit.
За інформацією Forbes, Nike зареєструвала більш ніж 300 патентів, що належать до Flyknit. Puma порушила чотири з них.
Перш ніж направити судовий позов, Nike спробувала вирішити проблему безпосередньо і вимагала у Puma припинити використання технологій, однак вимоги не були виконані.
Як повідомлялося раніше, роботизована лабораторія Adidas Speedfactory за допомогою штучного інтелекту розробила спортивні кросівки AM4NYC, для розробки яких використовувалися датчики, встановлені на взуття різних бігунів.
Так, кросівки AM4NYC були розроблені спеціально для підрозділу компанії в Нью-Йорку. Компанія співпрацювала зі спортсменами і місцевими жителями, які бігають по Нью-Йорку, збираючи дані зі спеціальних датчиків, встановлених на взуття. Використовуючи отримані дані, компанія представила кросівки AM4NYC.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас