Кабмін затвердив перелік із 26 об'єктів великої приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив перелік із 26 об'єктів великої приватизації

Фондовий ринок
415
Кабінет Міністрів затвердив перелік із 26 об’єктів великої приватизації, що підлягають продажу в 2018 році.
Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в четвер.
Згідно з пояснювальною запискою, текст якої мають Українські Новини, приватизація цих об’єктів буде сприяти їх модернізації і технічному переоснащенню, а також дозволить виконати план з приватизації на 2018 рік (21,3 млрд гривень до державного бюджету).
Згідно з розпорядженням, 18 об’єктів перебувають в управлінні ФДМ: енергопостачальні компанії “Тернопільобленерго”, “Запоріжжяобленерго”, “Харківобленерго”, “Миколаївобленерго”, “Хмельницькобленерго”, теплоелектроцентралі (ТЕЦ) – Херсонська ТЕЦ, Дніпровська ТЕЦ, Криворізька ТЕЦ, Сєверодонецька ТЕЦ, “Азовмаш”, “Турбоатом”, Запорізький титано-магнієвий комбінат, “Оріана”, завод алюмінієвої фольги, “Президент-Готель”, “Центренерго”, Одеський припортовий завод і “Сумихімпром”.
Три об’єкти перебувають в управлінні Міністерства економічного розвитку і торгівлі: Об’єднана гірничо-хімічна компанія, завод “Електротяжмаш”, Дніпровський електровозобудівний завод.
Два об’єкти перебувають в управлінні Міністерства аграрної політики та продовольства: “Аграрний фонд” і Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ).
Один об’єкт підпорядкований Міністерству енергетики та вугільної промисловості – “Вугільна компанія “Краснолиманська”), один об’єкт підпорядкований Кабінету Міністрів України – “Національна акціонерна компанія “Украгролізинг” і один об’єкт підпорядкований Міністерству охорони здоров’я – “Індар”.
Дане розпорядження було прийнято з 3-денним доопрацюванням з Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Міністерством фінансів і Міністерством аграрної політики і продовольства.

Довідка Finance.ua:

  • Наприкінці березня 2018 року ФДМ затвердив перелік об’єктів малої приватизації, які підлягають приватизації в 2018 році.
  • 18 січня Верховна Рада прийняла нову редакцію закону “Про приватизацію державного та комунального майна”.
  • Документ передбачає розділення об’єктів на дві групи – об’єкти великої приватизації та об’єкти малої приватизації.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас