Долар оновив максимум з початку року на заявах Пауелла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар оновив максимум з початку року на заявах Пауелла

Валюта
1170
Курс долара США до євро зріс до максимального рівня з початку року на заявах голови Федеральної резервної системи (ФРС) США Джерома Пауелла.
Також ринок чекає на рішення американського президента Дональда Трампа щодо Ірану.
Федрезерв дав зрозуміти ринкам, що має намір піднімати базову процентну ставку поступово, і інвестори, ймовірно, не будуть здивовані діями ЦБ, заявив Дж.Пауелл, виступаючи на конференції, організованій Міжнародним валютним фондом (МВФ) і ЦБ Швейцарії.
“Процес нормалізації політики ФРС відбувається без шкоди для фінансових ринків, і очікування трейдерів щодо подальшої політики ЦБ, здається, досить добре узгоджуються з очікуваннями керівництва Федрезерву, – сказав він. – Якщо ситуація в економіці буде відповідати очікуванням, ринки, ймовірно, не будуть здивовані нашими діями.
Тим часом Д. Трамп в понеділок повідомив на своїй сторінці в Twitter, що має намір оголосити рішення про угодк щодо ядерної програми Ірану у вівторок о 14:00 за місцевим часом. Термін розгляду питання про участь США в операції щодо Ірану спливає 12 травня.
В цілому учасники ринку чекають, що США вийдуть з угоди і повернуть санкції проти Ірану. На думку аналітиків банку Barclays, незалежно від рішення Д. Трампа у вівторок, угода навряд чи проіснує в поточному вигляді до кінця першого терміну його президентства.
Зростання геополітичних ризиків сприяє підвищенню курсу японської єни, що розглядається багатьма інвесторами як захисний актив.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас