В Україні підвищать залізничні тарифи: як подорожчають подорожі в потягах і електричках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні підвищать залізничні тарифи: як подорожчають подорожі в потягах і електричках

Фондовий ринок
1589
“Укрзалізниця” (УЗ) вже найближчим часом підвищить ціни на квитки на всі потяги, крім 1-го класу “Інтерсіті+”. Як стало відомо УНН, відповідний наказ знаходиться на реєстрації в Мін’юсті.
Документ передбачає двоетапне зростання тарифів по 12%. Міжнародних рейсів підвищення тарифів не торкнеться.
“На виконання консолідованого фінансового плану “Укрзалізниці” на 2018 рік, затвердженого Кабміном, розробляється проект наказу про поетапну індексацію тарифів на перевезення пасажирів у внутрішньому сполученні 2018 року. Зараз відповідний наказ пройшов узгодження Міністерства інфраструктури, причетних органів виконавчої влади та знаходиться на реєстрації в Міністерстві юстиції. Проектом наказу передбачено провести індексацію тарифів на перевезення пасажирів в 2 етапи по 12%”, – відзначили в УЗ.
Крім того, індексується і рівень тарифів на перевезення багажу та вантажобагажу – ці тарифи, згідно з планом, зростуть удвічі, тому що вони не підвищувалися з 2003 року.
Зміниться і вартість квитків на електрички. У компанії зазначили, що тарифи на приміські перевезення встановлюються за погодженням з місцевою владою.
Нагадаємо, “Укрзалізниця” збиралася підвищити ціни на пасажирські залізничні перевезення з 1 квітня 2018 року. При цьому голова Мінінфраструктури України Володимир Омелян відзначав, що для підвищення цін на залізничні квитки УЗ повинна збільшити рівень комфорту в потягах. Після цього підвищення тарифів було відкладено.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас