СБУ звинуватила торговця автогазом в несплаті понад 1 млрд грн податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ звинуватила торговця автогазом в несплаті понад 1 млрд грн податків

Фондовий ринок
1233
Державна фіскальна служба (ДФС) за матеріалами розслідуваної Службою безпеки України (СБУ) кримінальної справи про імпорт приблизно 15 компаніями скрапленого газу з масштабним ухиленням від податків завершила ревізії і перевірки низки торговців скрапленим газом, підтвердивши факт порушень.
Про це повідомив перший заступник глави СБУ Павло Демчина.
“Що стосується результатів цього кримінального провадження, справа ще не в суді: вона дуже велика, об’ємна, там дуже багато економіки. Але за окремими підприємствами, які входили в цю схему, вже завершені ревізії та податкові перевірки фіскальною службою за матеріалами кримінального провадження. Зокрема, тільки за однією комерційною структурою донараховано до сплати в бюджет 1,3 млрд грн”, – сказав він.
Демчина зазначив, що як тільки будуть завершені всі процесуальні дії, прокуратура затвердить обвинувальні висновки та направить обвинувачення.
“У 2017 році було підвищення цін на скраплений газ, воно відбувалося не за один день – після того, як ми здійснили якісь дії, воно йшло планово з травня або навіть квітня. На підтвердження цього було опубліковано в ЗМІ листування трейдерів по днях, як піднімалася ціна і що було причиною: причиною було виключно бажання заробити”, – заявив Демчина.
Нагадаємо, що на початку червня 2017 року СБУ провела кілька десятків санкціонованих обшуків в офісах і за місцем проживання імпортерів скрапленого газу. “У своїх схемах ці компанії ухилялися від сплати податків на додану вартість шляхом так званих “податкових скруток”, переводили в готівку гроші з використанням конвертаційних центрів, міняли ціну і якість товару”, – зазначав тоді представник відомства.
За його словами, імпорт продукції здійснювався з Росії та Білорусі, для цього використовувалися підконтрольні офшорні структури, в схемах активно задіяні компанії, зареєстровані на підставних осіб, а низка фактів вказувала на зв’язок окремих фірм з українським бізнесменом Сергієм Курченком, який втік до Москви. Прокуратура звинувачує його в створенні злочинної організації, ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах і зловживанні службовим становищем, що дозволило йому монополізувати ринок скрапленого газу за часів керівництва країною Віктором Януковичем.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас