Для субсидії українці декларуватимуть доходи всіх членів сім'ї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для субсидії українці декларуватимуть доходи всіх членів сім'ї

Казна та Політика
8904
При оформленні субсидій українцям потрібно буде декларувати доходи всіх членів сім’ї (подружжя та неповнолітніх дітей), навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами.
Про це йдеться в роз’ясненні Мінсоцполітики, опублікованому на урядовому сайті teplo.gov.ua.
«Мінсоцполітики з 1 травня 2018 змінює форму декларації про доходи. Тепер декларувати необхідно буде доходи всіх членів сім’ї (чоловіка, дружини й неповнолітніх дітей), навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами. При цьому соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховуються.
В уряді таке нововведення пояснили тим, що існує чимало сімей, в яких чоловік прописаний за однією адресою, а дружина і діти — за іншою. Чоловік працює, дружина перебуває в декретній відпустці або взагалі не працює. Такі сім’ї раніше отримували великі субсидії, хоча фактично чоловік щомісяця приносив дохід саме в цю сім’ю.
Водночас, на квартиру, де прописаний чоловік, оформлялася субсидія, виходячи з кількості не зареєстрованих, а фактично проживаючих осіб. Відповідно доходи такої людини не бралися до уваги для призначення допомоги.
За матеріалами:
Хвиля
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас