Долар посилив підйом до євро та єни слідом за підвищенням прибутковості US Treasuries — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар посилив підйом до євро та єни слідом за підвищенням прибутковості US Treasuries

Валюта
394
Долара в ході торгів у понеділок посилив підйом в парах з євро і єною слідом за підвищенням прибутковості US Treasuries, інвестори оцінюють геополітичні ризики і чекають на дані щодо інфляції в США.
Євро оновив мінімум з початку 2018 року на слабких даних про замовлення промислових підприємств Німеччини.
Євро до 15:55 коштував $1,1918 проти $1,1960 на закриття минулої сесії в Нью-Йорку. У парі з єною долар піднявся на 0,1%, до 109,24 єни.
Курс єдиної європейської валюти перебував до зазначеного часу біля позначки 130,20 єни в порівнянні з 130,51 єни в п’ятницю.
Прибутковість 10-річних US Treasuries підвищилася на 1 базисний пункт (б.п.) в понеділок, до 2,956%. За підсумками минулого тижня показник зменшився на 1,3 б.п.
Обсяг замовлень промислових підприємств Німеччини в березні скоротився на 0,9% в порівнянні з попереднім місяцем і виріс на 3,1% в річному вираженні. Аналітики в середньому очікували підвищення показника на 0,5% в помісячному і на 5% в річному вираженні.
Попит на захисні активи залишається високим на побоюваннях з приводу виходу США з угоди щодо ядерної програми Ірану.
Президент США Дональд Трамп на вихідних знову виступив з критикою чинної угоди щодо Ірану, назвавши її “жахливою угодою для Сполучених Штатів”. При цьому він додав, що відкритий для переговорів щодо нової угоди.
Термін розгляду питання про участь США в операції з Ірану спливає 12 травня, і якщо країна вирішить вийти з неї, проти Ірану можуть бути знову введені санкції, включаючи обмеження на експорт нафти.
Президент Ірану Хасан Рухані заявив, що його країна готова до такого сценарію, і що США скоро пошкодують про своє рішення. Раніше представники Ірану сигналізували про готовність відновити ядерну програму.
Також ринок чекає на публікацію статданих про зростання споживчих цін в США в четвер. Очікується, що звіт міністерства праці країни повідомить про підвищення цін у квітні на 0,3% порівняно з березнем і на 2,5% в річному вираженні.
Валюти emerging markets у понеділок продовжують дешевшати. Індонезійська рупія пробила рівень в 14 000/$1 вперше з грудня 2015 року через слабкі дані про ВВП.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас