Луганщині загрожує масштабний блекаут через збій в енергосистемі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луганщині загрожує масштабний блекаут через збій в енергосистемі

Енергетика
1548
У Луганській області через збій в енергосистемі без електропостачання залишилися мешканці 11 населених пунктів, тому регіону загрожує масштабний блекаут, якщо не вжити заходів.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Луганського енергетичного об’єднання.
“Сьогодні, 6 травня, на підконтрольній території Луганської області без електроенергії були 650 споживачів в 11 населених пунктах північно-східної частини області. Так, за оперативною інформацією, повністю без світла були 4 населені пункти, ще 7 – знеструмлені частково. Без живлення – 31 підстанція”, – йдеться в повідомленні. Крім того, в прес-службі додали, що аналіз попередніх аварійних відключень дозволяє зробити деякі висновки.
“Часто аварійні відключення зумовлені не лише несприятливими погодними умовами, а й нестабільністю енергосистеми Луганської області, яка виникла через відсутність належного технічного обслуговування протягом 1,5 року”, – йдеться в повідомленні. Енергетики попередили, що, якщо не вжити заходів, це призведе не тільки до локального знеструмлення, а й до масштабного блекауту і краху енергосистеми Луганської області, з усіма наслідками.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас