Глава Air France-KLM покине компанію через провал угоди з працівниками про оплату праці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Air France-KLM покине компанію через провал угоди з працівниками про оплату праці

Фондовий ринок
224
Гендиректор і голова ради директорів Air France-KLM Жан-Марк Жанайяк покине авіакомпанію після того, як працівники Air France проголосували проти угоди про зміни умов оплати праці, йдеться в повідомленні компанії.
Він подасть заяву про відставку після того, як 9 травня пройдуть засідання рад директорів Air France і Air France-KLM. Його обов’язки тимчасово перейдуть до глави підрозділу Air France Франка Тернера.
Пілоти, бортпровідники і наземний персонал Air France з 22 лютого провели декілька страйків, вимагаючи підвищення зарплати. Збитки за 13 днів протестних акцій перевищили 220 млн євро, і майбутнє головного французького авіаперевізника опинилося під загрозою. Переговори з профспілками були безрезультатними.
І в кінці квітня CEO вирішив знайти вихід з глухого кута, заявивши, що піде у відставку, якщо останню пропозицію про зарплату буде відкинуто працівниками.
“Якщо результат буде негативним, я не уявляю, як зможу залишитися на чолі компанії. Моє особисте майбутнє – ніщо в порівнянні з тим, що стоїть на кону, з порятунком майбутнього Air France”, – заявив тоді Ж.-М.Жанайяк.
Голосування щодоо зарплатної пропозиції почалося 26 квітня в електронній формі. В рамках реформи трудового законодавства у Франції з 1 травня подібні “референдуми” в компаніях можуть стати частим явищем, що дозволяє обійти опір профспілок. Але CEO Air France стверджував, що його рішення не було пов’язано з ініціативами уряду.
Підсумкові умови керівництва Air France: підвищення окладів на 2% в 2018 році, а потім на 5% протягом 2019-2020 років. За підсумками голосування 55,4% співробітників Air France висловилися проти цього варіанту.
Профспілки спершу вимагали збільшення окладів в цьому році на 6%, потім скоротили вимогу до 5,1%, про наступні роки не йшлося.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас