Україна отримала від Німеччини 106 млн євро на відновлення Донбасу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна отримала від Німеччини 106 млн євро на відновлення Донбасу

Казна та Політика
578
Зараз в Україні реалізується 27 проектів з обсягом фінансування 250 млн євро (технічна допомога від Німеччини). Найбільші обсяги допомоги спрямовані за пріоритетними напрямами “Відновлення Донбасу та підтримка внутрішньо переміщених осіб” — 106,5 млн євро та “Регіональний розвиток, децентралізація, добре врядування” — 92,8 млн євро, передає УНН з посиланням на Мінекономрозвитку.
“Обсяг міжнародної технічної допомоги Німеччини за 20 років сягнув понад 500 млн євро. Наразі, в активній фазі знаходяться 27 проектів з обсягом фінансування 250 млн євро, виконавцями яких є Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) та Кредитна Установа для Відбудови (KfW). Найбільші обсяги допомоги спрямовані за пріоритетними напрямами „Відновлення Донбасу та підтримка внутрішньо переміщених осіб“ — 106,5 млн євро та „Регіональний розвиток, децентралізація, добре врядування“ — 92,8 млн євро”, — йдеться у повідомленні.
Зазначається, що завдяки цим проектам розвивається соціальна інфраструктура (школи, садочки, лікарні), ЦНАПи, зміцнюється спроможність громад та управління надзвичайними ситуаціями в східних регіонах, підконтрольних Україні, з великою кількістю внутрішньо переміщених осіб. Розгортається проект, спрямований на створення умов професійної інтеграції внутрішньо переміщених осіб.
Крім того, наразі триває підготовка наступних проектів з розвитку соціальної інфраструктури та програм забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, розвитку муніципальної інфраструктури на Сході України, з орієнтовним обсягом підтримки 49 млн євро.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас