НАСА провела успішне тестування портативного ядерного реактора Kilopower — Finance.ua

НАСА провела успішне тестування портативного ядерного реактора Kilopower

Технології&Авто
918
Організація НАСА провела перше успішне тестування портативного ядерного реактора Kilopower, який буде використовуватися під час довготривалих космічних подорожей. Про це пише Engadget.
Інженери розробляють кілька малих реакторів для різних потреб – від пристрою потужністю в 1 кіловат, якого вистачить тільки на роботу одного побутового приладу, до 10-кіловатних реакторів. Планується, що п’ять реакторів по 10-кіловат забезпечать електрикою невелику базу на Марсі. При цьому важливо, що для їх роботи не обов’язково мати сонце – тобто вони можуть використовуватися і на планетах з меншим сонячним світлом, ніж на Землі.
Вчені тестували Kilopower в Неваді – система була максимально наближена до можливих, а навколишнє середовище – імітувало космічні умови. В результаті експериментів Kilopower навіть перевищив очікування експертів, створюючи більше теплової потужності в стабільному стані, ніж очікувалося. Крім того, система нормально реагувала на екстремальні ситуації – після навмисного відключення системи вентиляції температура ядра реактора підвищилася всього на 15%.
Система Kilopower стала першою новою концепцією ядерних реакторів за останні 40 років, зазначають вчені НАСА. Протягом наступних 1,5 років інженери продовжувати працювати над Kilopower, в тому числі, можливо, НАСА проведе льотні тестування.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас