У США висунули звинувачення екс-голові Volkswagen — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США висунули звинувачення екс-голові Volkswagen

Фондовий ринок
507
Прокуратура східного округу штату Мічиган пред’явила звинувачення колишньому гендиректору німецького автоконцерну Volkswagen (VW) Мартіну Вінтеркорну (Martin Winterkorn) у справі про маніпуляції з вихлопними газами. Про це повідомляється на сайті міністерства юстиції США.
Вінтеркорну ставиться в провину змова з іншими керівниками і співробітниками VW з метою обману влади США і американських клієнтів. Його також звинувачують у порушенні закону Сполучених Штатів “Про чисте повітря”.
“Якщо ви намагаєтеся обдурити США, то заплатите високу ціну. В оприлюдненому сьогодні обвинувальному акті стверджується, що схема VW з маніпуляції юридичними вимогами ішла від самої верхівки компанії”, — підкреслив генпрокурор США Джеф Сешнс.
Нагадаємо, в результаті ініційованих владою США у вересні 2015 року розслідувань VW змушений був визнати, що в усьому світі було продано 11 мільйонів автомобілів, на які було встановлено програмне забезпечення, що дозволяло маніпулювати тестами на відповідність моторів екологічним стандартам. Насправді забруднення відпрацьованими газами дизельних автомобілів VW в 40 разів перевищувало допустимі норми.
Скандал спричинив масове відкликання продукції концерну з ринку для усунення технічних фальсифікацій. VW досяг угоди з владою США про штрафні і компенсаційні виплати на загальну суму понад 18 мільярдів доларів в рамках врегулювання скандалу. Однак міністерство юстиції США не має наміру відмовлятися від судового переслідування екс-менеджерів автоконцерну.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас