Данський регулятор не став карати Danske Bank за відмивання грошей в Естонії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данський регулятор не став карати Danske Bank за відмивання грошей в Естонії

Фондовий ринок
256
Фінансовий нагляд Данії вирішив не карати Danske Bank за операції з відмивання грошей в естонській філії, але видав банку вісім приписів, повідомляє BNS.
Регулятор, зокрема, наказав Danske Bank посилити внутрішній контроль.
Відомство вказало на недоліки в діяльності Danske Bank, завдяки яким стало можливим відмивання грошей в естонській філії. Фінансова інспекція зазначила слабкість внутрішнього контролю, небажання достатньою мірою вивчати повідомлення про відмивання грошей, що надійшли від інформаторів, небажання досить швидко розслідувати такі випадки.
“Ми вкрай серйозно ставимося до критики від фінансового нагляду, – цитує BNS голову правління Danske Bank Томаса Боргена. – Ми згодні, що нам слід було швидше усвідомити серйозність і масштаб пов’язаної з Естонією проблеми і відреагувати швидше і рішучіше”.
За словами Т. Боргена, банк за останні роки активізував боротьбу з відмиванням грошей, у банку нею займається понад 900 осіб.
Він додав, що минуле змінити не можна, але банк зосередиться на тому, як уникнути повторення подібних ситуацій у майбутньому.
Як повідомлялося раніше, естонська фінансова інспекція провела в естонській філії банку в 2014 році перевірки, в ході яких були виявлені великомасштабні, тривалі і систематичні порушення норм боротьби з відмиванням грошей.
У минулому році фінансовий нагляд Данії повідомив, що в діяльності банку виявлені серйозні недоліки в попередженні відмивання грошей та фінансування тероризму, і звинуватив його в недостатньому нагляді за ризиками відмивання грошей в естонській філії. У числі осіб, які могли відмивати кошти, називалися і громадяни Росії.
У вересні минулого року Danske Bank повідомив, що розширив масштаби розслідування, що стосується клієнтів і переказів естонської філії за період 2007-2015 років. Розслідування очолив колишній голова Данського агентства розвідки Єнс Мадсен.
В кінці квітня Danske Bank повідомив, що найближчим часом припинить обслуговування приватних і бізнес-клієнтів у прибалтійських країнах і надалі сфокусується в Балтії тільки на обслуговуванні дочірніх фірм скандинавських компаній і міжнародних корпорацій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас