Мінрегіон пропонує чітко обмежити щільність населення у забудові великих міст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон пропонує чітко обмежити щільність населення у забудові великих міст

Казна та Політика
945
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України пропонує ввести межі щільності населення у забудові та чітко обмежити можливість її підвищення з урахуванням конкретних умов.
Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.
«Зараз діючими нормами визначена максимальна щільність населення – 450 люд/га, при цьому обмеження її підвищення немає. Тобто, вона може збільшуватися при наявності відповідного обгрунтування, і хто як хоче, так і обгрунтовує таку необхідність. У результаті – у деяких районах великих міст бачимо суцільну забудову щільністю 1000-2000 люд/га та повну відсутність благоустрою і соцінфраструктури. Щоб унеможливити в майбутньому такі ситуації та забезпечити людям комфортні житлові умови, у новому ДБН будуть встановлені конкретні обмеження можливості підвищення щільності – допускається її збільшення максимально до 20% (це до 540 люд/га) за двох обов’язкових умов», – сказав він.
Такими обов’язковими умовами є: розміщення на території мікрорайону підземних або багатоповерхових гаражів з автостоянками та велосипедними стоянками; наявність вбудовано-прибудованих закладів дошкільної освіти та об’єктів повсякденного та періодичного обслуговування, створення відкритих терас у житлових і громадських будинках.
“Для можливості підвищення щільності населення у забудові ці умови мають бути виконані одночасно”, – підкреслив посадовець.
Парцхаладзе поінформував, що оновлений ДБН «Планування і забудова територій» вже затверджений і буде опублікований незабаром.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас