На Волл-стріт підвищили прогноз цін на нафту 7-й місяць поспіль - опитування WSJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Волл-стріт підвищили прогноз цін на нафту 7-й місяць поспіль - опитування WSJ

Енергетика
347
Банківські аналітики Волл-стріт покращують прогнози цін на нафту сьомий місяць поспіль, свідчать результати щомісячного дослідження The Wall Street Journal.
Основними причинами цього геополітичні ризики, які зростають і можуть негативно позначитися на світових постачаннях, а також заходи щодо скорочення видобутку, що вживаються ОПЕК+.
Чотирнадцять представників інвестиційних банків, які брали участь у проведеному в кінці квітня опитуванні, очікують, що марка Brent буде коштувати в середньому $64 за барель у поточному році, WTI – $60 за барель. Обидва прогнози на $1 перевищують березневу оцінку.
ОПЕК провела кращу роботу, ніж передбачалося”, в спробі обмежити виробництво нафти, зазначає сировинний аналітик ING Bank Воррен Паттерсон. “Підтримка ринку, ймовірно, залишиться доброю”, – вважає він.
Ще одним рушієм зростання нафтових котирувань є невизначеність щодо іранської проблеми, що зберігається.
До 12 травня президент США Дональд Трамп і його команда повинні завершити перегляд Спільного всеосяжного плану дій – укладеної в 2015 році угоди щодо ядерної програми Ірану. Учасники ринку побоюються, що Штати можуть ухвалити рішення про поновлення санкцій щодо Ірану – це призведе до обмеження експорту нафти з країни.
Скорочення поставок іранської нафти може скласти до 500 тис. барелів на добу, за оцінкою В. Паттерсона.
Тим часом комерційні запаси нафти в країнах, що входять в Організацію економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), послідовно скорочуються. На кінець лютого їх обсяг становив 2,84 млрд барелів, що всього на 30 млн барелів перевищує середній показник за останні п’ять років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас