Декларації з лікарями за місяць кампанії "Лікар для кожної сім'ї" підписали 2 млн громадян - МОЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Декларації з лікарями за місяць кампанії "Лікар для кожної сім'ї" підписали 2 млн громадян - МОЗ

Казна та Політика
251
За місяць дії кампанії з вибору лікаря первинної медичної допомоги “Лікар для кожної сім’ї” в рамках першого етапу реформування системи охорони здоров’я, декларації з лікарями підписали 2 млн громадян, повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.
Найбільш активними є пацієнти Харківської області, де підписано 230,6 тис. декларацій, Києва – 225 тис. декларацій, Вінницької – більш ніж 186 тис., а також Донецької та Дніпропетровської областей – 177,7 тис. і 168 тис. декларацій відповідно.
В даний час до системи електронного здоров’я підключено 1, 245 тис. закладів первинної медичної допомоги. Підписувати декларації з пацієнтами можуть 19 тис. лікарів. При цьому за останній тиждень до системи приєдналося 1 тис. лікарів.
“Підписувати декларації можна з сімейними лікарями – їх вибрали вже 73% пацієнтів, які підписали декларації, терапевтами – 15%, педіатрами – 12%. Найбільш активно вибирають лікарів українці у віці 40-64 років”, – зазначено в повідомленні.
У відомстві зазначили, що підписання декларацій здійснюється безстроково, при цьому пацієнт в будь-який момент може вибрати іншого лікаря, підписавши з ним декларацію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас