Русалу доведеться піти зі світового ринку алюмінію, якщо санкції США не буде знято - джерело — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Русалу доведеться піти зі світового ринку алюмінію, якщо санкції США не буде знято - джерело

Фондовий ринок
853
Російському алюмінієвому гіганту Русал доведеться піти зі світового ринку алюмінію і зосередитися на внутрішньому, якщо американські санкції не будуть зняті після того, як його рада директорів стане повністю незалежною, сказало Рейтер джерело, знайоме з ситуацією.
“Русал зараз в дуже щільному діалозі з OFAC (Управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США). Для нього дуже важливо виконати всі їхні приписи та інструкції, щоб вийти з-під санкцій”,- сказало джерело.
В американський список заборонених осіб SDN входить, крім Русала, його основний акціонер – група En+ і її основний власник Олег Дерипаска.
Санкції США проти Русала обрушили котирування акцій компанії в Гонконзі і Москві, спровокували зліт цін на алюміній на Лондонській біржі металів і змусили російську владу задуматися про націоналізацію компанії.
Раніше два джерела повідомляли Рейтер про те, що Русал, який потрапив під обмежувальні заходи, працює над змінами в раді директорів, сподіваючись на те, що США виключать його зі списку санкцій і він зможе відновити поставки клієнтам.
Джерела, знайомі з розвитком подій, які просили не називати їхні імена, оскільки вони не уповноважені публічно говорити на цю тему, сказали, що Русал незабаром призначить повністю незалежну раду директорів, яка, в свою чергу, призначить нову команду менеджерів.
Ці кроки зараз узгоджуються з іншими акціонерами компанії, пояснило джерело, знайоме з ситуацією.
“Якщо це не вийде, то буде другий варіант, про який говорив Мантуров”, – сказало джерело.
Міністр промисловості і торгівлі Росії Денис Мантуров раніше говорив, що Росії треба створювати нові виробництва з глибокої переробки первинного алюмінію.
Мантуров також згадував про можливість викупу державою частки Дерипаски в Русалі, але говорив, що предметних обговорень ще не було.
“Тобто Русал перетвориться на … компанію, яка буде забезпечувати тільки амбіції внутрішнього ринку. Тобто частина алюмінію буде йти в Гохран і до 2 мільйонів тонн буде йти на внутрішню переробку і забезпечення потреб військово-промислового комплексу. Тоді Русал піде зі світового ринку, і ніхто цього, звичайно, не хоче”, – сказало джерело.
Русал відмовився від коментарів.
Американські компанії вже намагаються знайти заміну металу Русала.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас