IT-системи більшості промислових компаній уразливі для злому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IT-системи більшості промислових компаній уразливі для злому

Кримінал
543
Дослідження, проведене фахівцями Positive Technologies, говорить про те, що корпоративні мережі приблизно трьох чвертей промислових компаній не здатні забезпечити належний захист від хакерів.
Згідно з отриманими даними, зловмисники можуть подолати периметр і потрапити в корпоративну мережу 73% компаній промислового сегмента. У 82% компаній можливе проникнення з корпоративної мережі в технологічну, в якій функціонують компоненти автоматизованої системи управління технологічним процесом (АСУ ТП).
Експерти вказують на кілька особливостей функціонування IT-систем промислових підприємств. Найчастіше на таких підприємствах відомі уразливості в компонентах використовуваних платформ просто не усуваються через небажання вносити зміни і порушувати тим самим технологічний процес. Інша особливість – ізоляція внутрішніх технологічних мереж від підключених до Інтернету корпоративних систем. На жаль, нерідко таке відділення виконується неефективно, і у зловмисників залишаються можливості для атаки.
Найбпоширенішими уразливостями корпоративних мереж є словарні паролі і застаріле програмне забезпечення. Однією з головних можливостей для отримання хакером доступу до корпоративної мережі виявилися адміністративні канали управління, які створюються для віддаленого підключення.
За матеріалами:
Servernews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас