Автофіксація порушень ПДР: скільки в Києві працює камер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автофіксація порушень ПДР: скільки в Києві працює камер

Технології&Авто
1769
У столиці працюють кілька типів камер, які можуть розпізнавати як обличчя людей, так і номери автомобілів, їх тип і колір.
У Києві вже встановлено і працює близько шести тисяч камер відеофіксації. Про це в інтерв’ю “Українським Новинам” розповів директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Київської міської державної адміністрації Юрій Назаров.
За його словами, з 6 тисяч камер 4876 – оглядові, з мінімальним функціоналом. Вони просто знімають і записують “картинку”. Камер з розпізнаванням облич встановлено 214, з розпізнаванням номерів автомобілів – 593.
Сьогодні в Києві також встановлено 23 “розумні” ITS камери, але адміністрація планує довести їх кількість до 300. “ITS камера розпізнає номери, прораховує потік і швидкість руху і габарити транспорту. В основному такі камери встановлені на перехрестях. Ці камери потрібні для автоматизації перемикання світлофорів залежно від трафіку, – говорить Назаров. – Найближчим часом ми їх синхронізуємо з контролерами для перемикання світлофорів. ITS камери дадуть можливість розвантажити трафік.
Також вони розпізнають габарити транспорту: відрізняють великогабаритний транспорт, легковий транспорт і велосипедистів з мотоциклістами. Також камери дозволяють визначити колір транспорту. Чому це важливо? Коли відбувається викрадення автомобіля, перше що роблять – змінюють номери. Якщо в заявленій викраденій машині змінять номери, камера знайде її за кольором та іншими параметрами”.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас