ДФС ліквідувала міжрегіональний конвертаційний центр з оборотом 850 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС ліквідувала міжрегіональний конвертаційний центр з оборотом 850 млн гривень

Кримінал
204
Співробітники Державної фіскальної служби (ДФС) ліквідували міжрегіональний конвертаційний центр з оборотом понад 850 млн гривень.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДФС.
В рамках проведення розслідування за ч. 1 ст. 205 КК було встановлено групу осіб, які проживають в Запоріжжі і протягом 2016-2018 років надавали підприємствам реального сектора економіки послуги з мінімізації податків шляхом переведення безготівкових коштів у готівку, безпідставного формування ПДВ та подальшої легалізації коштів.
Зазначається, що для прикриття незаконної діяльності фігуранти зареєстрували на підставних осіб ряд підконтрольних підприємств, в реєстраційні документи яких внесли завідомо недостовірну інформацію.
Надалі на рахунки цих фірм компанії реального сектора економіки перераховували кошти за нібито придбані товари чи надані послуги, які знімалися готівкою та передавалися вигодонабувачам за винагороду, яка становила 12-14% від проконвертованої суми.
Таким чином протягом 2016-2018 років було проконвертовано понад 850 млн гривень.
Крім того, встановлено, що послугами зловмисників користувалися в основному компанії з Києва, Запоріжжя та Запорізької області, найбільші з яких вже розкрито.
Середня сума фінансово-господарських операцій, що проводилися ними з фіктивними підприємствами, які входили до складу конвертаційного центру, становить від 3 до 4 млн гривень.
За результатами 14 обшуків, проведених в офісних приміщеннях конвертаційного центру, за місцем проживання фігурантів та за місцями реєстрації підконтрольних компаній, вилучено 333 тис. гривень готівкою, 23 печатки підконтрольних підприємств, банківські картки, бухгалтерські документи і чорнові записи, комп’ютерна техніка та флеш носій з електронними підписами.
Тривають слідчі дії.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас