Глава ЄЦБ визнав сповільнення зростання в єврозоні, але висловив упевненість у позитивному прогнозі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава ЄЦБ визнав сповільнення зростання в єврозоні, але висловив упевненість у позитивному прогнозі

Світ
79
Голова Європейського центрального банку (ЄЦБ) Маріо Драгі визнав сповільнення економічного зростання в єврозоні в останні місяці в ході прес-конференції за підсумками засідання Центробанку, що відбулося в четвер, але підкреслив, що підйом залишається стійким.
За його словами, ЄЦБ як і раніше очікує стійкого і всеосяжного зростання економіки в єврозоні, незважаючи на сповільнення підйому. Ринки, які побоювалися, що ЄЦБ відкладе вихід із стимулюючих програм через ослаблення зростання, позитивно сприйняли цю заяву.
“Базова могутність економіки єврозони, як і раніше, підтримує в нас впевненість у тому, що інфляція в середньостроковій перспективі буде рухатися в напрямку нашого цільового рівня трохи нижче 2%”, – заявив глава ЄЦБ. Він додав, що основні індикатори все ще вищі від довгострокових середніх значень, і в подальшому “очікується нормалізація даних до деякої міри”.
До кінця 2018 року інфляція в єврозоні залишиться близько 1,5% річних, вважає М.Драгі. Раніше в квітні показник інфляції за березень був несподівано переглянутий з 1,4% до 1,3% річних.
Основні знижувальні ризики для економічного прогнозу пов’язані із зовнішніми, міжнародними чинниками. В їх число М.Драги включив “більш виражені ризики протекціонізму”. “Торговельні суперечки чинять глибокий і швидкий вплив на довіру”, додав він, однак поки ЄЦБ не може оцінити ступінь впливу розбіжностей на економіку.
“Зниження імпульсу до зростання широко помітне по країнах і галузях, – сказав Драгі. – Масштаби падіння деяких показників були несподіваними, проте вони пояснюються тимчасовими факторами”.
Він закликав оцінювати економічні дані з обережністю.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас