Експерт пояснила, чому українці їдуть працювати в Росію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт пояснила, чому українці їдуть працювати в Росію

Особисті фінанси
4704
На заробітки до Росії їдуть люди віком 40-50 років. Молодь обирає Європу, розповіла Тетяна Пашкіна, HR-експерт.
“В Росії просять лише різноробочих, будівельників та водіїв. Інтелектуальних професій практично немає. І то відправляють у Магадан, Якутію, на Далекий Схід. Якщо в Московську область, то це лише няні, доглядальниці, або ж на підсобні роботи. Такі вакансії з’являються раз на кілька місяців. Зазвичай в Росії залишаються працювати люди віком 40-50, які уже давно туди їздять. Молодь обирає Європу. Мало хто захоче працювати машиністом бульдозера десь на крайній Півночі”, – каже Тетяна Пашкіна.
За словами експерта, ситуація з браком кадрів через трудову міграцію дуже критична в Україні.
“Далі буде ще гірше. Тому що влада до кінця не розуміє, як багато українців не те що хочуть, а змушені виїжджати на роботу за кордон. Люди хочуть отримувати нормальну заробітну плату”, – додала вона.
“Там шукають людей із виробничими професіями. Є багато вакансій без досвіду роботи. Щодо інтелектуальних професій, то потрібні програмісти, лікарі, інженери. Поляків зазвичай не влаштовує ставлення, графік чи зарплата на таких роботах. Виробництва постійно розширюються і змушені брати заробітчан”, – говорить Тетяна Пашкіна.
“Не всі працівники виїжджають за кордон. Частина просто змінюють професію. Наприклад, офіціанти стають програмістами, бо там краще платять. Також багато залежить від внутрішніх факторів. Є такі компанії, де плинність кадрів мінімальна. Працівників влаштовує зарплата, мають соціальний пакет і працюють по 10 років. А є такі, де співробітники надовго не затримуються. Їх більше приваблює робота за кордоном”, – зазначила Пашкіна.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас