Посол Німеччини розповів, навіщо ГТС України потрібні міжнародні партнери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посол Німеччини розповів, навіщо ГТС України потрібні міжнародні партнери

Енергетика
249
Участь міжнародних компаній в управлінні газотранспортною системою (ГТС) України може підвищити її конкурентоспроможність. Українська ГТС потребує ініціатив. Про це розповів посол Німеччини в Україні Ернст Райхель в ході спільного інтерв’ю з послом Франції в Україні Ізабель Дюмон.
“Ми віримо, що участь і інвестиції міжнародних компаній могли б зіграти велику і позитивну роль в підвищенні конкурентоспроможності ГТС. Ми вступаємо в фазу, де ймовірність більшої конкуренції за українську ГТС зростає, тому газотранспортна система України потребує ініціативи, щоб зробити її більш життєздатною і рентабельною”, – сказав він.
Нагадаємо, в грудні минулого року повідомлялося про те, що Україна почала відбір міжнародних партнерів для спільного управління ГТС.
НАК “Нафтогаз України” знайшов ще двох потенційних партнерів, яких можуть залучити до управління ГТС. НАК в грудні підписав меморандум про співпрацю з голландською компанією Gasunie і французькою GRTgaz.
У квітні 2017 року “Нафтогаз” підписав з компаніями Snam і Eustream меморандум про співпрацю при використанні ГТС України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас