Microsoft готує версію Windows 10 для застарілих пристроїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft готує версію Windows 10 для застарілих пристроїв

Технології&Авто
1653
Наступна версія Microsoft Window 10 включатиме нову “Lean edition”, яка призначена для пристроїв з меншим об’ємом пам’яті.
Джерела, знайомі з планами Microsoft, повідомили The Verge, що нова версія буде запропонована виробникам для завантаження на недорогі ноутбуки і планшети.
Судячи з усього, нова версія буде доступна для пристроїв з 16 ГБ сховища, і в першу чергу вона призначена для забезпечення того, щоб ці комп’ютери як і раніше отримували оновлення Windows.
Користувач Twitter під ніком Lucan виявив посилання на Lean edition в останній публічно випущеній тестовій збірці Windows 10 (17650), і на даний момент установка скорочує обсяг пам’яті на 2 ГБ. Microsoft скорочує потреби в сховищах, видаляючи компоненти, які зазвичай не потрібні на подібних пристроях, наприклад, Internet Explorer та інші застарілі настільні додатки. Навіть regedit був видалений.
Зараз ряд існуючих 16-гігабайтних пристроїв зберігання даних складно оновити до останньої версії Windows 10. Крім встановленої ОС на накопичувачі знаходяться завантажені додатки, дані, файли, мультимедіа, які перешкоджають отриманню вільного простору, необхідного для коректної роботи Windows Update.
Передбачається, що компанія розповість більше про Lean edition на офіційному заході Build 2018 для розробників. Він відбудеться вже на початку травня. Що ж стосується виходу релізу, то він буде восени, коли вийде Redstone 5.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас