Половину всіх робочих місць можуть автоматизувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Половину всіх робочих місць можуть автоматизувати

Технології&Авто
1197
У 2013 році Карл Бенедикт Фрей і Майкл Озборн з Оксофордського університету застосували алгоритм машинного самонавчання для з’ясування, що 702 професії у Америці можна легко автоматизувати. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Economist.
На думку вчених, близько 47% усієї роботи, яка існує сьогодні, зможуть виконувати машини “через десятиліття чи два”. У своєму звіті “Організація економічного співробітництва і розвитку” (ОЕСР) оцінила загрози і для інших країн. Метода цього разу відрізнялася від дослідження Фрея і Озборна.
Вчені оцінювали можливість автоматизації процесів, виконуваних у кожній окремій професії. Таким чином вдалося з’ясувати, що 14% професій у 32 країнах-учасницях ОЕСР під загрозою автоматизації. А близько 70% – в цілому можна автоматизувати. Над ще 32% різних робіт нависає менша загроза. Можливість виконання їх машинами варіюється на рівні 50-70%. Зважаючи на рівень зайнятості в країнах ОЕСР, дослідники підрахували, що 210 мільйонів робочих місць в 32 країнах під загрозою.
І біль від автоматизації не буде розподілятися рівномірно. Приміром, уразливість робочих місць в Словаччині вдвічі вища, ніж в Норвегії. В цілому, працівники у багатих країнах менше ризикують втратити роботу, ніж громадяни країн з середніми доходами. Втім, інколи велика розбіжність існує навіть між економічно рівними державами.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас