Уряд затвердив тариф на первинне медобслуговування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд затвердив тариф на первинне медобслуговування

Казна та Політика
1793
Кабмін ухвалив рішення затвердити тариф на оплату медичної послуги первинної медичної допомоги у розмірі 370 грн на рік за обслуговування одного пацієнта, що підписав декларацію з лікарем. Рішення про затвердження “Порядку реалізації державних гарантій медичного обслуговування населення за програмою медичних гарантій для первинної меддопомоги на 2018 рік” ухвалено на засіданні уряду в середу.
Так само затверджені коригувальні коефіцієнти для п’яти вікових груп.
За обслуговування дитини до п’яти років лікар буде отримувати чотири капітаційні ставки – 1,480 тис. грн, дитини від шести до 17 років – 2,2 ставки (814 грн). Капітаційною ставкою є фіксована сума за кожну застраховану особу.
За надання первинної медичної допомоги особам у віці від 40 до 64 передбачено 1,2 ставки (444 грн), від 65 років – дві ставки (740 грн). Відповідно, одну ставку лікар буде отримувати за пацієнта віком від 18 до 39 років.
Крім того, у випадку, якщо медобслуговування пацієнта, що підписав декларацію, здійснюється в гірських населених пунктах, корективний коефіцієнт становить 1,25 (462 грн). Місце обслуговування пацієнта визначається відповідно до декларації про вибір лікаря.
За обслуговування пацієнтів, які не обрали свого лікаря і не підписали з ним декларацію, оплата становить 240 грн.
Кабмін також затвердив постанову “Деякі питання електронної системи охорони здоров’я”, в якій визначається порядок функціонування електронної системи охорони здоров’я, а також порядок і обсяг оприлюднення Національною службою здоров’я відомостей з системи eHealth.
Електронна система охорони здоров’я України eHealth повинна забезпечувати документообіг, обмін медичною інформацією, а також дозволяти здійснювати оплату медичним установам послуг, наданих пацієнтам в рамках програми медичних гарантій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас