Підраховано, скільки українців працює в Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підраховано, скільки українців працює в Польщі

Особисті фінанси
3653
У Польщі працює близько 2 млн українців, потреба в іноземних працівниках буде тільки зростати, повідомив голова Польсько-української господарської палати, екс-міністр економіки Польщі Яцек Пєхота.
“У Польщі торік було видано понад 1,7 млн ​​документів, які дозволяють українцям тимчасове працевлаштування на території Республіки Польща… Разом з тими людьми, які працюють нелегально – це група близько 2 млн українців, які працюють у Польщі”, – сказав він на прес-конференції “Легальне працевлаштування українців у Польщі як перспектива швидкої євроінтеграції України”.
Зі слів Я.Пєхоти, в майбутньому, враховуючи, що польська економіка продовжує швидко рости, виникне необхідність у більшому залученні іноземних працівників.
У свою чергу, президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник підкреслив, що українці при працевлаштуванні в Польщі не повинні оплачувати послуги компанії-посередника.
“Українцям треба знати, що шукати роботу в Польщі потрібно тільки через ліцензовані компанії в Україні, які несуть відповідальність за те, куди вони відправляють людей. Працювати краще в великих підприємствах, де виплата зарплати йде на банківську картку, дотримуються всіх передбачених польським законодавством норм охорони праці, і є соціальне страхування”, – пояснив Воскобойник.
Він додав, що українські ліцензовані компанії-посередники повинні отримувати дохід не від фізосіб, а від іноземних роботодавців, для яких вони шукають персонал.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас