Луценко пропонує розгорнути конфіскацію нерухомості і грошей з рахунків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко пропонує розгорнути конфіскацію нерухомості і грошей з рахунків

Казна та Політика
5636
Генеральний прокурор висловився про необхідність прийняття спеціального закону про конфіскацію нерухомості і коштів на банківських рахунках, які не мають офіційного пояснення. Він також вважає, що наступну виборчу кампанію до Верховної Ради можна розгорнути навколо необхідності такого закону.
“Те, що є найбільш невідкладним, – це введення на зразок нещодавнього британського закону – спеціального закону, який дозволяє конфіскувати нерухомість або рахунки, які не мають офіційного пояснення. Це правильний закон, який давно потрібен Україні”, – заявив генпрокурор.
У законі важливо врахувати дуже простий і зрозумілий британський досвід: якщо громадянин або гість Великобританії не може показати джерела коштів для придбання, наприклад, п’ятиповерхового будинку в центрі Лондона, то ця нерухомість переходить в державну власність, а в подальшому реалізується на аукціонах.
Луценко вважає, що це в рази прискорило б очищення України від корупції та криміналітету.
“Думаю, що в цьому парламенті такий закон не пройде, проте він може стати одним з ключових понять, навколо яких можна розгорнути таку виборчу кампанію в наступний парламент”, – сказав він.
Закон про “спецконфіскацію” кілька разів розглядався у Верховній Раді, але так і не був прийнятий. Зараз правоохоронні органи в питанні конфіскації майна, отриманого злочинним шляхом, змушені керуватися старим законом. Процедури конфіскації дуже складні, “часто піддаються атакам зацікавлених осіб, як у публічній, так і юридичній площині”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас