"Підло і сплановано": Угорщина знову звинуватила Україну в наступі на права нацменшин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Підло і сплановано": Угорщина знову звинуватила Україну в наступі на права нацменшин

Казна та Політика
2679
Угорщина звинуватила Україну в наступі на права нацменшин через запропоновані президентом України Петром Порошенком зміни до закону про громадянство.
Про це повідомляє “Радіо Свобода”.
Керівник МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що в Україні «президент разом з Верховною Радою» крок за кроком «безпрецедентно підло і заздалегідь сплановано» наступають на права нацменшин у відповідь на пропозицію прийняти закон про введення санкцій проти громадян України, які мають подвійне громадянство і брали участь у виборах іншої країни. Сійярто стверджує, що Україна, з одного боку, намагається потрапити в НАТО, а з іншого – буде позбавляти українського громадянства тих осіб, які отримали громадянство іншої країни – члена Альянсу, оскільки це нібито є загрозою для національної безпеки України.
«Ми надзвичайно обурені припущенням, що закарпатець угорської національності може становити загрозу національній безпеці України», – заявив міністр.
Зазначимо, президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради як невідкладний законопроект № 8297 «Про внесення змін до Закону України «Про громадянство України» щодо удосконалення окремих положень», яким пропонується позбавляти українського громадянства за участь у “виборах” в окупованому Росією Криму.
Також підставою втрати громадянства є “використання повнолітньою особою, яка отримала громадянство України, виборчого або іншого права, яке йому дає іноземне громадянство”.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас