У Києві ліквідовано міжрегіональний конвертаційний центр з оборотом у 300 млн грн на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві ліквідовано міжрегіональний конвертаційний центр з оборотом у 300 млн грн на рік

Кримінал
339
Прокуратура м.Києва спільно зі співробітниками Національної поліції і Державної прикордонної служби (ДПС) в Києві і податкової міліції (ДФС) в Сумській області виявили та ліквідували міжрегіональний конвертаційний центр, який діяв на території м.Києва, Дніпропетровської та Запорізької областей.
Як повідомляє у вівторок прес-служба прокуратури м.Києва, в ході розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.3 ст.212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків), встановлено групу осіб, які за допомогою підконтрольних їм фіктивних і транзитних підприємств надавали компаніям реального сектора економіки послуги з конвертації грошових коштів, документального прикриття безтоварних операцій та незаконного формування податкового кредиту.
“Так, підприємства перераховували безготівкові кошти на рахунки підконтрольних організаторам схеми компаній нібито за придбані товари і послуги. Далі вказані грошові кошти знімалися і за вирахуванням 10-12% передавалися замовникам незаконної послуги”, – йдеться в повідомленні.
Згідно з матеріалами слідства, загальний оборот конвертаційного центру за 2017 рік склав понад 300 млн грн.
Унаслідок обшуків виявлено та вилучено печатки фіктивних підприємств, чорнові записи, бухгалтерські та фінансово-господарські документи, що підтверджують протиправну діяльність, а також готівку в національній та іноземній валюті на загальну суму близько 2,4 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас