Впевненість американських пенсіонерів у власній фінансовій стабільності знижується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Впевненість американських пенсіонерів у власній фінансовій стабільності знижується

Світ
772
Впевненість пенсіонерів США в тому, що їм вистачить грошей на товари і послуги першої необхідності, знизилася за минулий рік, хоча економіка продовжує нарощувати обороти, а фондові індекси близькі до рекордів, свідчать дані щорічного опитування Employee Benefit Research Institute (EBRI).
Цього року 80% респондентів оптимістично оцінюють свої фінансові можливості на пенсії, торік ця частка була вищою – 85%.
Основна причина зростання песимізму пов’язана зі збільшенням витрат на медичні послуги і догляд за людьми похилого віку та хронічно хворими, а також з невизначеністю майбутнього соціальних програм, включаючи Social Security і Medicare. Через брак фінансів у найближчі десятиліття ці програми будуть змушені скоротити виплати пенсіонерам, пише The Wall Street Journal.
За словами представника EBRI Крейга Коупленда, пенсіонери нервово відреагували на різке підвищення стандартної премії за програмою медичного страхування Medicare Part B, яка покриває різні види амбулаторного облуговування, включаючи відвідування лікарів у медичних закладах.
Лише 46% учасників опитування висловили хоч якусь упевненість в тому, що їхні пільги в рамках Medicare НЕ будуть знижені, в порівнянні з 52% в 2017 році.
Як показали результати опитування в 2018 році, 44% пенсіонерів виявили, що їхні витрати на підтримку здоров’я виявилися вищими, ніж вони очікували, коли вийшли на пенсію.
Жителі США часто переоцінюють вік виходу на пенсію: в середньому вони розраховують працювати до 65 років, але фактично йдуть в 62 роки. При цьому зберегти роботу і на пенсії очікують 79%, але лише 34% продовжують працювати.
Близько половини тих опитаних, хто тільки готується до пенсії, оцінили вартість своїх заощаджень, включаючи різницю між залишком боргу по іпотеці і ринковою ціною житла, в $25 тис. і менше. При цьому аналітики нарахували 21% тих, хто накопичив понад $250 тис.
Обсяг заощаджень, необхідних для безбідного життя на пенсії, різниться в залежності від штату, віку майбутнього пенсіонера, очікуваної тривалості життя та інших чинників. Для домогосподарств, дохід яких відповідає медіанному показнику в США (трохи більше $59 тис. на рік), фінансові аналітики рекомендують майже $1,5 млн пенсійних заощаджень.

Довідка Finance.ua:

  • EBRI публікує щорічний опитування вже 28 років, щоб зрозуміти, як змінює ставлення населення до особистих фінансів на пенсії.
  • Цього року організація опитала 1040 пенсіонерів і 1002 працюючих американців у віці від 25 років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас