Європейське законодавство дозволить читати листування роботодавця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейське законодавство дозволить читати листування роботодавця

Світ
534
25 травня на території ЄС вводяться нові правила регулювання конфіденційних даних, які дозволять співробітникові запросити всі дані про себе у роботодавця, навіть інформацію з особистого листування. Це стосується і чужого листування, пише The Guardian.
Будь-який співробітник може отримати дані про себе у роботодавця — у начальства буде 30 днів на збирання всієї інформації, у тому числі електронних листів, оглядів продуктивності, інтерв’ю зі співбесіди, даних про зарплату, відвідуваність, дисциплінарні стягнення і навіть кадрів із запису відеоспостереження. «Це може коштувати компаніям десятки тисяч євро, оскільки це дуже, дуже ресурсомісткий процес», — вважають експерти.
При цьому компанія не має права на запит однієї людини включати дані, які зачіпають особисту інформацію іншої людини. Це означає, пише видання, що всі ці записи повинні бути сильно відфільтровані і відредаговані.
Нові правила введені для трудових конфліктів на роботі — це дозволить зібрати дані для судового розгляду. При цьому немає причин, з яких будь-який співробітник, який навіть не планує судитися з начальством, не може витребувати ці дані про себе. Крім цього, такі запити можуть використовуватися активістами для покарання керівника і навіть призвести до банкрутства компанії.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас