Російський державний банк ВТБ вирішив збільшити капітал своєї дочки в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський державний банк ВТБ вирішив збільшити капітал своєї дочки в Україні

Фондовий ринок
394
Російський державний банк ВТБ вирішив збільшити капітал своєї дочки в Україні – ВТБ банку – на 2,6 млрд грн, або на близько $99 млн.
Про це свідчать матеріали російського держбанку.
“Докапіталізація відбувається за рахунок грошей, які були видані ВТБ (Україна) головним банком кілька років тому в якості міжбанківських кредитів. Таким чином, ВТБ не надає своєму банку на Україні нових додаткових коштів. Будь-які зворотні заяви є помилковими і абсолютно не відповідають дійсності”, – пояснили в прес-службі ВТБ.
По завершенні докапіталізації статутний капітал банку складе 39,375 млрд гривень, достатність капіталу значно перевищить нормативне значення 10%.
Як відомо, в березні 2017 року Україна ввела санкції проти російських держбанків. Продовжені в березні-2018 ще на рік обмеження забороняють здійснювати будь-які фінансові операції на користь материнських структур.
ВТБ в травні 2016 року заявив про намір продати український банк в разі появи цікавих пропозицій. Станом на березень 2018 року повідомлялося, що ВТБ втратив надії продати свій банк в Україні і планує згорнути бізнес “дочки” до мінімуму, залишивши одне відділення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас