Банки почали активніше виказувати своїх клієнтів Нацбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки почали активніше виказувати своїх клієнтів Нацбанку

Фондовий ринок
2996
У I кварталі 2018 року комерційні банки відправили в Держслужбу фінансового моніторингу інформацію про більш ніж 2 млн підозрілих операцій своїх клієнтів. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість таких повідомлень збільшилася на 22,7%, підрахували в Нацбанку.
Чи стала причиною цього імплементація ризик-орієнтованого підходу, чи банки просто побоюються санкцій з боку регулятора за порушення порядку проведення первинного фінмоніторингу – неясно. Так само як і немає інформації про сумарний обсяг підозрілих операцій, а також їх сутність.
Втім, враховуючи солідні штрафи, які останнім часом регулятор виписує своїм підопічним, можна припустити, що старанність банкірів пояснюється зовсім не випадками фінансових порушень українців. А більш суворим контролем за операціями.
У прес-службі Нацбанку підрахували, що спочатку року направили в правоохоронні органи 18 листів, в яких повідомили про підозрілі операції клієнтів 21 банку на суму понад 6,3 млрд грн., $80,5 млн, і 7,7 млн євро. Яка суть підозр Держфінмоніторингу, в НБУ не уточнюють.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас