Держбюджет-2017 не виконано за доходами на 3,4 млрд гривень і видатками на 31 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держбюджет-2017 не виконано за доходами на 3,4 млрд гривень і видатками на 31 млрд

Казна та Політика
575
Рахункова палата відзначає, що державний бюджет на 2017 рік не виконано за доходами на 3,4 млрд гривень і видатками на 31 млрд гривень.
Про це йдеться у висновках Рахункової палати про виконання держбюджету-2017.
Кабінет Міністрів виконував закон про державний бюджет України на 2017 рік в умовах уповільнення протягом року економічного зростання, надпрогнозованої інфляції, девальвації гривні, скорочення чистого припливу прямих іноземних інвестицій, збільшення державних запозичень, які становили 37,2% ресурсів державного бюджету.
Зазначається, що при цьому державний бюджет не виконано як за доходами на 3,4 млрд гривень, так і за видатками на 31,0 млрд гривень, а темп зростання боргових зобов’язань в 4 рази перевищив приріст реального валового внутрішнього продукту.
На виконання плану доходів державного бюджету в 2017 році вплинуло, зокрема відхилення фактичних макроекономічних показників за 2017 рік у прогнозних, недоліки планування окремих доходів, разові надходження конфіскованих коштів та зростання податкової заборгованості суб’єктів господарювання перед державним бюджетом.
Зростання імпорту товарів і послуг вдвічі перевищило прогнозований, що забезпечило, за оцінкою Рахункової палати, збільшення окремих доходів державного бюджету на загальну суму 30 млрд гривень.
Більше зростання імпорту, ніж експорту, сформувало від’ємне сальдо торгового балансу, що стало одним з основних чинників девальвації гривні.
Кабінет Міністрів, Міністерство фінансів і головні розпорядники бюджетних коштів не забезпечили належного використання наявних можливостей для отримання фінансових ресурсів від іноземних держав, банків і міжнародних фінансових організацій на впровадження інвестиційних проектів.
Як наслідок, за деякими бюджетними програмами спеціального фонду не здійснювались видатки, зокрема на розвиток інфраструктури, енергетики, транспорту.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас