Країни G7 можуть посилити санкції проти Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни G7 можуть посилити санкції проти Росії

Світ
256
Країни “Великої сімки” можуть розглянути питання про посилення санкцій стосовно Росії у зв’язку з її діями на південному сході України.
Про це йдеться в підсумковій заяві зустрічі глав МЗС G7 в Торонто.
Міністри також заявили про “незмінну підтримку суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів”.
“Це включає в себе наше невизнання порушення Росією суверенітету і територіальної цілісності України. Ми засуджуємо деградацію ситуації з правами людини на півострові, а також порушення і зловживання з боку Росії в Криму. Ми повністю підтримуємо зусилля в форматі Нормандії і Організації з безпеки і співробітництва в Європі з метою врегулювання конфлікту на сході України”, – йдеться в заяві.
Зазначається, що єдиний спосіб забезпечити стійке врегулювання конфлікту – це повне здійснення мінських угод. З огляду на відповідальність Росії в конфлікті, ми закликаємо Росію негайно стабілізувати ситуацію з безпекою на Донбасі.
Нагадаємо, що тривалість економічних санкцій, пов’язаних з Донбасом, явно пов’язана з повним і незворотним виконанням Росією Мінських домовленостей.
“Ці санкції можуть бути скасовані тільки в тому випадку, якщо Росія дійсно виконає свої зобов’язання, але ми також готові вдатися до додаткових обмежувальних заходів, якщо цього вимагатимуть дії Росії”, – сказано в заяві.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас