Польські архітектори запропонували концепт складаного хмарочоса-орігамі (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польські архітектори запропонували концепт складаного хмарочоса-орігамі (відео)

Технології&Авто
306
Польська компанія Skyshelter.zip перемогла в конкурсі концептів хмарочосів eVolo, запропонувавши проект складаного хмарочоса-орігамі Skyshelter. zip. Про це йдеться на сайті eVolo.
Складаний хмарочос Skyshelter.zip, згідно з його описом, призначений для постраждалих від природних катаклізмів — ураганів, повеней і землетрусів. Для того щоб встановити будівлю, необхідний вертоліт, який зможе її розправити. Після цього під дахом надувається великий балон з гелієм, який витягує всю конструкцію. Всередині хмарочоса можна буде розмістити спальні і медичні приміщення. Електроенергія в будівлю буде потрапляти завдяки сонячним батареям, розтягнутим по вертикальних стінах хмарочоса.

Згідно з проектом, хмарочос повинен бути багатоповерховим насамперед для того, щоб займати не багато місця, а також для видимості — щоб інші постраждалі могли помітити його здалеку.
Багато відомих зараз архітекторів починали з перемог на різноманітних конкурсах. Одна з найбільш культових сучасних архітекторів Заха Хадід перемагала на конкурсах перші 20 років своєї кар’єри — її проекти з будівництва житлового мосту через Темзу, перевернутого хмарочоса в Лестері або величезного клубу на горі в Гонконзі, зробили її відомою ще до реалізації першої будівлі – пожежної частини меблевої компанії Vitra.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас