МЕРТ пропонує оприлюднити статистику щодо транзакцій з нерухомістю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕРТ пропонує оприлюднити статистику щодо транзакцій з нерухомістю

Нерухомість
344
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України пропонує публікувати статистику щодо кількості транзакцій з нерухомістю для економічного аналізу ринку.
Відповідний проект постанови Кабінету міністрів України розміщений на сайті Мінекономіки 19 квітня.
“Державний реєстр майнових прав на нерухоме майно не забезпечує автоматичний збір і публікацію статистичних даних про операції з нерухомістю. Відсутність такої інформації не дозволяє здійснювати економічний аналіз ситуації на ринку і належне планування державної політики в даній сфері”, – йдеться в пояснювальній записці до документа.
Згідно з проектом постанови, статистика щодо транзакцій з нерухомістю буде формуватися кожен місяць, квартал і рік, а також в залежності від виду майнового права.
Крім того, МЕРТ пропонує скасувати сертифікати, які видані особам без профільної вищої освіти і дозволяють їм розробляти містобудівну документацію, займатися проектуванням, проводити технагляд і експертизи в будівництві. Як вказано в пояснювальній записці, вимогу про профільну освіту для даних видів діяльності прийнято в 2017 році, проте раніше видані сертифікати не були скасовані.
Мінекономіки також хоче скасувати отримання будівельної адреси для початку будівництва і дозволити ідентифікувати об’єкт забудови кадастровим номером земельної ділянки.
Крім того, проект постанови спрощує будівництво об’єктів незначного класу наслідків (СС1), скасувавши для них обов’язкове отримання вихідних даних щодо цивільного захисту від Держслужби з надзвичайних ситуацій і дозволивши здійснювати технагляд найманим інженерам.
У постанові також пропонується спростити імпорт і експорт автомобільних запчастин, визнавши, що вони не є товарами військового призначення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас