У Дніпропетровській області мають намір ввести єдину картку жителя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Дніпропетровській області мають намір ввести єдину картку жителя

Казна та Політика
640
У Дніпропетровській облдержадміністрації планують запустити єдину картку жителя області. Про це повідомляє радник голови ОДА Юрій Голік.
Як він пояснив, єдина картка жителя Дніпропетровської області матиме такі можливості:
- доступ до електронних послуг через кабінет жителя на підставі iGov (переходить в держвласність на баланс Дніпропетровської ОДА);
- електронний квиток, яким можна буде розплачуватися в транспорті;
- доступ до знижок в аптеках, супермаркетах, кінотеатрах і т.д.
Також на картці буде електронний цифровий підпис, за допомогою якого можна онлайн підписувати документи і замовляти необхідні довідки.
“Зараз прописуємо графік впровадження такої картки жителя крім Дніпра в містах: Жовті Води, Кам’янське, Марганець, Нікополь, Новомосковськ, Первомайськ, Покров, Тернівка, Павлоград, Вільногірськ”, – написав Голік в Facebook.
В результаті в області буде не 25 окремих карток, а єдина картка з однаковим функціоналом і набором послуг для всіх міст.
Нагадаємо, онлайн-портал держпослуг iGov був створений при координації екс-директора з інформаційних технологій ПриватБанку Дмитра Дубілета. З 2015 року через iGov почали поступово проводити адмінпослуги в Дніпропетровській області: прописка, субсидія, виплата при народженні дитини, реєстрація авто з пробігом в МРЕВ, довідка про доходи тощо.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас