Аеропорт "Бориспіль" не має наміру відновлювати власну службу таксі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аеропорт "Бориспіль" не має наміру відновлювати власну службу таксі

Фондовий ринок
404
Державне підприємство “Міжнародний аеропорт “Бориспіль” (Київ) не планує в майбутньому відновлювати будь-яким чином роботу власної служби таксі, повідомив комерційний директор аеропорту Георгій Зубко.
“Ми говоримо про економічну доцільність, відкритий ринок. Ми прихильники реальних ринкових процесів, а не дотацій з боку аеропорту. Нам точно є куди витрачати гроші. Нехай ті, хто вміє робити бізнес-таксі, вміє робити це добре, роблять його для нас, а ми їм допоможемо”, – сказав він в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.
Він також вказав на проблему нелегальних перевізників, зазначивши, що для її вирішення було вжито заходів щодо забезпечення системного таксі, яке працює відповідно до договору з аеропортом, має офіс в терміналі в режимній зоні.
“Для ефективної боротьби з нелегальними перевізниками повинні бути консолідовані дії аеропорту і правоохоронних органів. На жаль, ми не є таким органом, тільки створюємо ринкові умови, щоб природним шляхом це перестало бути вигідним для нелегалів. Звичайно, робота таких таксистів приносить репутаційні втрати не тільки аеропорту, але і країні. Ми періодично проводимо рейди, але це системна тяжка проблема, яка більшою мірою стосується правоохоронців”, – констатував Г.Зубко.
Як повідомлялося, проект Sky Taxi в аеропорту “Бориспіль” стартував 26 грудня 2011 року. Парк Sky Taxi був укомплектований 110 автомобілями Hyundai Sonata, які мали характерний логотип. Міністерство інфраструктури в кінці квітня 2014 року припинило діяльність Sky Taxi через збитковість.
Крім того, тодішній генеральний директор аеропорту Сергій Гомболевський відзначав спроби так званих “псевдотаксистів” вийти на привабливий ринок праці в аеропорту.
“Бориспіль” оголошував про намір передавати в оренду автомобілі Hyundai Sonata, раніше задіяні в службі Sky Taxi, а в листопаді 2014 року Євген Дихне, що був у той час керівником аеропорту, не виключив можливості продажу автомобілів, які раніше були задіяні в сервісі.
В результаті автомобілі були передані поліції і Держінспекції з безпеки на транспорті.
“Міжнародний аеропорт “Бориспіль” є найбільшим аеропортом України із загальною займаною площею близько 1000 га. Має дві злітно-посадочні смуги: одну – довжиною 4 тис. м і шириною 60 м, другу – довжиною 3,500 тис. м і шириною 63 м. На його території розташовані чотири пасажирські термінали і поштово-вантажний комплекс.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас