МЕРТ все-таки розгляне введення квот на імпортне пальне — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕРТ все-таки розгляне введення квот на імпортне пальне

Енергетика
817
Незважаючи на те, що українська влада запевнила водіїв, що введення загороджувальних квот на імпортне пальне не буде, сьогодні вранці, 20 квітня, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі при Мінекономрозвитку все одно розгляне це питання.
У зв’язку з ситуацією, що склалася навколо ініціативи ПАТ «Укртатнафта», спрямованої на введення загороджувальних мит при імпорті нафтопродуктів, свою позицію озвучив президент азербайджанської Державної нафтової компанії SOCAR Ровнаг Абдуллаєв.
Вона була висловлена ​​в офіційному листі, направленому першому віце-прем’єр-міністру, міністру економічного розвитку і торгівлі України Степану Кубіву.
У ньому, зокрема, йдеться, що кардинальне зменшення обсягів ввезення нафтопродуктів іноземного виробництва, а також встановлення спеціальних мит в розмірі 30% при ввезенні товару понад квоту суперечать принципам вільної торгівлі і можуть мати вкрай негативні наслідки для більшості учасників ринку, включаючи компанію “SOCAR -Україна”.
В Україні гине нафтопереробка і доводиться подвоювати закупівлі бензину та дизпалива в Росії.
Серед негативних наслідків президент корпорації назвав асиметрію в конкуренції і отримання преференцій окремими компаніями, встановлення фактичної монополії на ринку моторних палив, порушення торгових зв’язків і логістичних потоків, збільшення податкового навантаження, яке неминуче призведе до підвищення споживчих цін. А в цілому для України обернеться зниженням інвестиційної привабливості з боку міжнародних інвесторів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас