Депутати хочуть звільнити виробників молока від ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати хочуть звільнити виробників молока від ПДВ

Аграрний ринок
349
У парламенті пропонують замінити 20% ставку ПДВ на поставки молока і вершків на нульову. Вчора в Раді був зареєстрований відповідний законопроект №8282, який вносить зміни до Податкового кодексу. Авторами законопроекту стали 19 народних депутатів з різних фракцій.
Парламентарії вважають, що зростання податкового навантаження на фермерів і скорочення їхніх доходів може призвести зменшення поголів’я великої рогатої худоби, скорочення обсягів виробництва і споживання молочної продукції.
До кінця першого кварталу поточного року ціна на молоко ґатунку “екстра” становила 9,56 грн/кг (з урахуванням ПДВ), зазначено в документі. Діапазон цін на молоко становить від 8,76-9,80 грн/кг. На молоко вищого сорту – 8-9,50 грн/кг. Середня ціна на молоко першого сорту 8,84 грн/кг.
Очікується, що законопроект зменшить різницю в закупівельних цінах на молоко між сільгосппідприємствами – платниками ПДВ, господарствами населення і представниками малого аграрного бізнесу. Також законопроект покликаний знизити фінансове навантаження на споживача.
Повідомляється, що поголів’я корів в Україні до 1 квітня 2018 року скоротилося на 4,3% в порівнянні з 2017 роком, виробництво молока за цей період впало на 1%.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас