Алжир залучає світових сировинних гігантів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Алжир залучає світових сировинних гігантів

Світ
437
Італійський енергетичний концерн Eni інвестував в нафтогазові проекти в Алжирі $600 млн у 2017 році, повідомляє арабська служба CNBC з посиланням на заяву головного виконавчого директора (CEO) концерну Клаудіо Дескальці.
За його словами, Eni, яка минулого року закупила 11 млрд куб. м алжирського природного газу, має намір інвестувати “мільярди доларів” в нафтогазову галузь Алжиру в найближчі три роки.
К. Дескальці також повідомив, що його компанія цікавиться морськими і нафтогазовими проектами на шельфі Алжиру на умовах концесійних договорів.
“Ці проекти викликають особливий інтерес. Ми дуже хочемо брати в них участь, проте поки що жодних конкретних ділянок не отримали”, – зазначив він.
Зі свого боку виконавчий директор алжирської державної нафтогазової компанії Sonatrach Абдельмумен Оуляд Кадур заявив, що американська ExxonMobil вперше в історії вивчає можливість інвестування в нафтову галузь Алжиру, що свідчить про її підвищену привабливість, повідомляє арабська служба CNBC.
У кулуарах нафтогазового форуму в алжирському місті Оран він повідомив журналістам, що провів три зустрічі в алжирській столиці з представниками ExxonMobil. “Ми сподіваємося незабаром прийти до конкретного рішення”, – підкреслив голова алжирської компанії.
За його словами, поліпшення обстановки безпеки в країні сприяє зростанню уваги до Алжиру з боку іноземних компаній.
CNBC у цьому зв’язку зазначає, що після падіння сировинних цін в 2014 році і стагнації, що настала за цим в нафтогазовій галузі, алжирська влада докладає значних зусиль для залучення іноземних інвестицій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас