Райффайзен Банк Інтернаціональ опублікував щорічний звіт із питань сталого розвитку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Райффайзен Банк Інтернаціональ опублікував щорічний звіт із питань сталого розвитку

Особисті фінанси
48
Київ. 19 квітня. – Австрійська материнська компанія Райффайзен Банку Аваль – Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ (Raiffeisen Bank International AG) – нещодавно опублікувала щорічний звіт із питань сталого розвитку (RBI Group Sustainability Report) згідно з вимогами Глобальної ініціативи зі звітності (Global Reporting Initiative).
Консолідований звіт охоплює дані про нефінансову діяльність усіх банків мережі Групи Райффайзен Банк Інтернаціональ (РБІ) в Центральній та Східній Європі.
Він включає такі розділи: Responsible banker («Відповідальний банкір»), де висвітлюються питання відповідальності банку в його основній діяльності з точки зору критеріїв сталого розвитку (врахування потреб клієнтів, у т.ч. з обмеженими можливостями, врахування соціальних та екологічних критеріїв при кредитуванні, полегшення доступу до банківських продуктів, спеціальні умови для пенсіонерів, студентів тощо), а також відповідальності за якість продуктів/послуг та екологічної відповідальності; Fair partner («Чесний партнер») – стосується питань чесного та прозорого ведення бізнесу, боротьби з корупцією та шахрайством, соціального захисту, безпеки, здоров’я та розвитку персоналу, відсутності дискримінації за будь-якими ознаками, забезпечення рівних прав для всіх; відповідального маркетингу без порушення законодавства, прав споживачів та принципів справедливої конкуренції; інформаційної відкритості; дотримання принципів економії ресурсів та збереження довкілля (заходи всередині банку); Engaged citizen («Зацікавлений громадянин») – охоплює проекти та ініціативи банку у сферах спонсорства, благодійності, корпоративного волонтерства, фінансової грамотності.
У звіті з питань сталого розвитку приведені кількісні та якісні показники щодо різних аспектів діяльності банків Групи РБІ з огляду на дотримання принципів сталого розвитку у трьох напрямках: економічному (економічна діяльність, присутність на ринку, непрямі економічні наслідки діяльності); соціальному (працевлаштування, гідні умови праці, розвиток, рівні права персоналу; відсутність дискримінації, антикорупційні заходи, відповідальність перед споживачами, справедлива конкуренція тощо); екологічному (економія води, електроенергії, матеріалів; зменшення шкідливих викидів у довкілля, управління відходами, ефективна логістика тощо). Райффайзен Банк Аваль готує такі деталізовані звіти уже протягом останніх чотирьох років, усвідомлюючи свою соціальну відповідальність та роль у досягненні Україною цілей сталого (збалансованого) розвитку.
За матеріалами:
Райффайзен Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас